Your browser does not support JavaScript!


DE WINTER KOMT ERAAN! WEES VOORBEREID!

Heel veel chauffeurs vergeten dat ze hun auto goed beschermen tegen de winter. Bijgevolg ondervinden ze problemen bij het afvuren van een auto en zelfs bij het binnenkomen. Bovendien zijn de wegen gevuld met zout, modder, zand of sneeuw, wat het gevaar voor onze geliefde voertuigen aanzienlijk vergroot.De fundamentele vloek waarmee de winterrijder worstelt, is het probleem van het afvuren van een auto. Waar zijn de fundamenten? Meestal zijn de hoofdschuldigen de batterij (en de eigenaar ervan). Het bestaat uit chemische elektrische cellen die onder invloed van lage temperatuur hun vermogen om elektriciteit te leveren verliezen. De batterij gaat zowat over het verlies van capaciteit. Bijvoorbeeld, bij 0 ° C, verlaagt de batterij zijn capaciteit tot 80% van de waarde die deze had bij 25 ° C. In kritieke gevallen kan de capaciteit van een efficiënte batterij nul ampère-uren bereiken. Dan kunnen we zelfs de binnenverlichting van de cabine geen energie leveren. Wanneer thermometers dalingen onder -20 ° C aangeven, is de batterijcapaciteit vergelijkbaar met de batterijcapaciteit van de oude laptop. De maximale stroom die we kunnen downloaden, is aanzienlijk verminderd.


De meest gebruikelijke en effectieve methode is om de batterij naar een warme kamer te brengen (of een extra dekenomslag). Het kan op dat moment worden opgeladen met behulp van een gelijkrichter, maar dit is niet nodig. Vergeet bovendien niet om tijdens het bakken de koppeling in te drukken om de starter te helpen. U moet er ook rekening mee houden dat de meeste apparaten aan boord van onze auto elektriciteit nodig hebben voor de werking ervan en deze voortdurend verbruiken - van koplampen, ruitenwissers tot een autoalarm. Sommige blijven actief, zelfs nadat de sleutel is verwijderd en moeten mogelijk vóór het seizoen worden vervangen. Vergeet niet dat problemen met het afvuren van een auto een signaal zijn voor verdere diagnose door een specialist.Veel mensen hebben problemen met het bevriezen van deurgrepen en sloten in de deur en de kofferbak. Het voorkomen van deze stand van zaken kan worden gedaan met behulp van elke hydrofobe (waterverplaatsing) agent. Ze moeten echter preventief worden gebruikt. Als de problemen van deze aard worden herhaald, is het de moeite waard om te overwegen te investeren in nieuwe onderdelen of kwalitatief hoogwaardige alternatieven. Van zijn kant kunnen we de sloten zelfs smeren en de pakkingen smeren met glycerine of vaseline.


De echte vloek is ook de ijskoude ruitenwissers. Na de herfst van zware regen en hoge ruitenwissers, adviseren specialisten om ruitenwisserbladen te vervangen. Vooral dat komt de winter, die lage temperaturen en sneeuwval hun levensduur kunnen beïnvloeden. In de winter, op de weg is er zand en zout, die vervolgens op de ramen van onze auto landen. Ze zijn schadelijk voor zowel de ruitenwissers als de voorruit zelf. Tijdens deze periode is het belangrijk om regelmatig de voorruit en de rubberen elementen van onze ruitenwissers schoon te maken. Op stops tijdens een grote vorst - het is de moeite waard om de ruitenwissers op te tillen. Zorg er altijd voor dat de ruitenwisserbladen niet bevriezen in de voorruit voordat u gaat rijden, vooral na een lange stop in de winter. Pogingen om de berijpte exemplaren die vastzitten op de ruitenwissers, kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een lont in hun circuit blaast en nog ergere gevolgen.Het belangrijkste is echter de aanschaf van wintersproeiervloeistof en remvloeistof! De ruitensproeiervloeistof is een essentiële uitrusting voor elke bestuurder in de winter. Hij is het die troost biedt in moeilijke omstandigheden. Zorg ervoor dat er geen vloeistof met een hoge vriestemperatuur in het ruitensproeiervloeistofreservoir zit! Een soortgelijke kwestie is van toepassing op remvloeistof. Zoals iedereen weet - in de winter is de remlijn verlengd. Dit vertaalt zich in het wegvegen van de remblokken en het spannen van het hele remsysteem! Ongeacht of het een schijf- of drumsysteem is! Zorg ervoor dat het remvloeistofniveau op een hoog niveau blijft! U kunt deze artikelen meteen bestellen in onze winkel!


Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen: