Your browser does not support JavaScript!


Hoe maak je een lichte bedrijfswagen klaar voor de winter?

De winter kan behoorlijk moeilijk zijn voor zowel personen als bestelwagens. De levensduur van onze auto's wordt aanzienlijk beïnvloed door het weer onder het vriespunt, met zout bedekte wegen en aanhoudende sneeuw. Onze bestelwagens voorbereiden op de uitdagingen van de winter vat op prachtige wijze het oude gezegde 'voorkomen is beter dan genezen' samen. We kunnen onnodige spanning voorkomen door een paar eenvoudige acties te ondernemen. Hoe maak ik mijn bestelwagen winterklaar? Welke voertuigcomponenten moeten vooraf worden besteld? Bekijk het artikel.

Onderhoud het remsysteem in uw bestelwagen

Op een ijzig en besneeuwd wegdek wordt de remweg van een voertuig merkbaar langer. De staat van de banden, de kwaliteit en zuiverheid van de remmen, de juiste reactie en zichtbaarheid, en het type wegdek waarop u rijdt, zijn allemaal factoren die de remafstand beïnvloeden.

Daarom moeten we ons remsysteem inspecteren voordat de eerste nachtvorst verschijnt. Vervang de verouderde onderdelen meteen, want ze tasten daadwerkelijk uw veiligheid en die van andere automobilisten aan. Ford Transit-remblokken zijn verkrijgbaar in onze online winkel. We hebben ook op maat gemaakte sets originele remschijven en -blokken gemaakt voor specifieke bestelwagenmodellen van klanten.

Koop ruitensproeiervloeistof voor de winter.

Het kopen en vervangen van ruitensproeiervloeistof voor de winter is de snelste en goedkoopste manier om uw voertuig klaar te maken voor de winter. Het is gemaakt om te functioneren in koude klimaten, zodat het niet bevriest. Winter ruitensproeiervloeistof is gunstig voor zowel het vergroten van het zicht als voor het ontdooien van een bevroren voorruit. Om te voorkomen dat u met een vuile voorruit rijdt, loont het de moeite om een extra bidon aan te schaffen en deze bij u in de kofferbak te bewaren.
Ford Transit Snow

Zichtbaarheid vergroten met verlichting en ruitenwissers

Het enige onderscheidende kenmerk van de winter is dat de duisternis relatief eerder op de dag valt. Samen met de dooi zijn er modder- en zoutmengsels aanwezig, die strepen op onze voorruiten kunnen veroorzaken. Daarom is het van cruciaal belang om de staat van uw ruitenwissers te controleren. Bij een Ford Transit voeren versleten ruitenwisserbladen het water niet voldoende af en veroorzaken ze strepen, waardoor het zicht en het rijcomfort in het gedrang komen. Bovendien is het vervangen van ruitenwisserbladen een eenvoudige taak die zelfs een beginner kan uitvoeren.
De verlichting is echter het meest cruciale element voor zichtbaarheid op de weg. Alle chauffeurs zijn verantwoordelijk voor de effectieve, goed afgestelde verlichting van een voertuig. Daarom adviseren wij deze onderdelen direct te vervangen als een lamp of gloeilamp beschadigd of doorgebrand is. Lage temperaturen of zout op de wegen kunnen een kapotte koplamp van een Ford Transit verergeren. Een fout als deze moet niet lichtvaardig worden opgevat, want een kapotte koplamp kan ons snel schade berokkenen, zelfs tijdens het rijden. Nadat u de lichten van het voertuig hebt geïnspecteerd, kunt u ze het beste in een garage laten afstellen.

Moeilijkheden om een bus te starten

De koelvloeistof van onze bestelwagen moet worden aangepast aan de buitentemperatuur. De verkeerde koelvloeistof voor een Ford Transit kan zelfs het motorblok mechanisch beschadigen. Wij adviseren om originele Ford-bedrijfsvloeistoffen te gebruiken die daardoor geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Om het vriespunt van de koelvloeistof te verifiëren, worden er ook tests op de markt aangeboden. Een defect koelsysteem kan lekkages en aanzienlijke schade aan uw voertuig door oververhitting van de motor veroorzaken.

Koelvloeistof geschikt voor het seizoen

Wanneer de gemiddelde dagtemperatuur onder de 7°C zakt, is het raadzaam om over te stappen van zomer- naar winterbanden. Stel het verwisselen van uw banden niet uit tot het op het laatste moment begint te sneeuwen, want dan zijn de garages stampvol. Ideaal bij het wisselen van banden is de mogelijkheid om de wielen te laten uitlijnen en de tapeinden en moeren op de wielen te laten inspecteren. De Ford Transit wielmoer is zo goedkoop dat het de moeite waard is om extra's aan te schaffen. De wielen van onze auto zitten stevig vast op de naaf door middel van wielmoeren.
Ford Transit Winter

Vergeet niet over te stappen op winterbanden.

It is advisable to change from summer to winter tyres when the average daily temperature falls below 7°C. Don't wait for the snow or the last minute to change your tyres, as this is when the garages are overcrowded. A tyre change is also an ideal opportunity to have the wheels aligned and the condition of the wheel studs and wheel nuts checked. The Ford Transit wheel nut is so cheap that it is worth buying a few extra. It is thanks to the wheel nuts that our vehicle's wheels are properly attached to the hub.

Een overzicht van het winterklaar maken van uw bestelwagen

Het meest cruciale advies over het winterklaar maken van uw voertuig vindt u in dit artikel. Wij adviseren om schade te voorkomen die uw auto wekenlang onbruikbaar kan maken. Het is ook raadzaam om jezelf uit te rusten met olie, slotontdooier en een bepaalde pakkingvoorbereiding als praktisch advies. Een bevroren slot op een bestelwagen zonder centrale vergrendeling kan een serieus probleem zijn. Storingen moeten met een geschikt preparaat worden gesmeerd, omdat ze ook aan kou worden blootgesteld. Laat u niet overrompelen door de winter en onthoud dat onze online winkel de onderdelen heeft die u nodig heeft voor uw Ford Transit en andere bestelwagens.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe