Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit typische storingen: welke storingen komen het vaakst voor?

Een klassieke bedrijfswagen met een bijna 70-jarige geschiedenis is de Ford Transit. Helaas gaat niets eeuwig mee, en vergankelijkheid is het domein van de levenloze voorwerpen door hun hoge storingspercentage. De carrosserie van het voertuig ontwikkelt roest en corrosie, en de motor verliest geleidelijk aan vermogen. In deze tekst zullen we de meest voorkomende problemen met de Ford Transit behandelen. Op welke manieren vertonen ze zich? Hoe wordt een beschadigde Transit verholpen? Bedenk dat hoe sneller u reageert op autopech, hoe beter. Een defect kan meer defecten uitlokken. De keuze van de duur van uw bestelwagen is vaak aan u.

Ford Transit MK8 - de meest voorkomende storingen

- injectoren op de 2.0 EcoBlue motor, die leiden tot frequente verstopping van de DPF,
- storing aan de centrale vergrendeling - sommige deuren sluiten niet na het indrukken van een knop op de afstandsbediening,
- plastic carrosseriedelen die eraf vallen, zoals de wielkastbekleding van de Transit MK8,
- storing in de lus van de startonderbreker (ring) waardoor de boordcomputer de sleutel niet ziet,
- hinderlijk trillen van het stuurwiel of het hele voertuig wijst meestal op een defect in een van de onderdelen:
versnellingsbak kussen, motor kussen, Ford Transit halve as.

Maar vergeet niet dat elke situatie uniek moet worden behandeld. Soms worden dezelfde symptomen veroorzaakt door verschillende problemen. Hoewel u snel en eenvoudig kunt controleren op schade aan de aandrijfassen of transmissiesteunen.


Ford Transit Probleem

Ford Transit 2000-2013 Storingen

- Het ratelen van de 2.2 TDCi motor bij lage temperaturen is vaak het gevolg van een ontwerpfout, die kan worden verholpen door de computerinstellingen te wijzigen,
- problemen met de temperatuur van de lucht die de luchtinlaat verlaat wijzen meestal op een defecte verwarmingsmodule van de Ford Transit; - 2.4 TDCi motor die stationair draait en trilt kan een teken zijn van een defect nokkenas tandwiel;
- Mechanische schade aan de carrosserie van de bestelwagen en de spiegels. Lekkende injectoren zijn meestal het gevolg van beschadigde injectorblokken, maar dit defect kan ook zuigerverbranding veroorzaken.

Mijn Ford Transit 2.4 TDDI start niet; waarom?

Er zijn tal van mogelijke verklaringen. Als het voertuig niet start, is het raadzaam het aan te sluiten op een computer voor een diagnose. Een defecte startmotor, een lege accu, een rottende kabelboom, een slecht functionerende startonderbreker en een bougiestoring zijn veel voorkomende problemen waardoor een Ford Transit niet start. Het blijkt dat meestal de eenvoudigste hypotheses waar zijn. De accu kan ontladen zijn door een elektrisch of startprobleem.


Welke onderdelen gaan het meest stuk bij de Ford Transit MK3, MK4 en MK5?

- Monteurs wisselen vaak LUKAS-injectiepompen om voor Bosch-pompen.
- Ford Transit 2.5D en 2.5 TD Brandstoffilter Basis,
- Een regelaar voor remkracht - Slechte of inconsistente remprestaties
- Asbevestiging - Rubberen onderdelen degraderen na verloop van tijd, waardoor een opvallend rijgeluid en trillingen ontstaan.
Ford Transit MK5 aandrijfas: De industriestandaard van dit model.

Roest op een Ford Transit MK2

Welke problemen kan de Transit MK2 verhelpen?

Houd in gedachten dat de Ford Transit MK2 een vintage voertuig is. Over veel voorkomende fouten valt in dit verband niet veel te zeggen. Aangezien elke auto gedurende zijn 40 jaar schade kon oplopen, zijn de reserveonderdelen van dit model even zeldzaam, maar het vinden van originele onderdelen op de markt is praktisch een wonder. Wanneer u een voertuig uit dit tijdperk koopt, moet u er rekening mee houden dat u het misschien zelf moet aanpassen of onderdelen van andere voertuigen moet gebruiken. U kunt besluiten om naast de carrosserie en de motor ook de spiegels te vervangen. De Ford Transit MK2 bladveren van een betrouwbare fabrikant zullen de ophanging van uw historische auto aanzienlijk verbeteren.


Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen: