Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Custom 2023 - prijs, informatie

Op de IAA 2022 in Hannover werd de gloednieuwe Ford Transit Custom 2023 aan de wereld onthuld. Sindsdien zijn de verschillende versies en mogelijkheden van deze bestelwagen het onderwerp van veelvuldige persberichten. Het blijkt dat sommige dealers al orders voor de eerste auto's aannemen. Voorlopig krijgt de Ford Transit Custom 2023 versie EcoBlue aandrijflijnen, maar over enkele maanden zullen ook hybride en volledig elektrische modellen worden aangeboden. De officiële website van Ford heeft ook meer details en afbeeldingen toegevoegd. Wat is de prijs van de gloednieuwe Transit Custom 2023? Welke technologische kenmerken zal hij hebben? U wordt vriendelijk verzocht het artikel door te nemen.

Transit Custom 2023

Genesis van de nieuwe Transit Custom 2023

De Transit Custom was de populairste bestelwagen in Europa, volgens de nieuwe voertuigregistratiegegevens van S&P Global voor 2021. Ook de statistieken uit het Verenigd Koninkrijk, waar alleen al in 2022 42.215 auto's werden geregistreerd, zijn interessant. De lat is aanzienlijk hoger gelegd voor het komende tijdperk. zowel gewoon esthetisch als commercieel. Het is moeilijk om de indruk te vermijden dat de populariteit van het vorige model vooral te danken was aan zijn uitstekende styling en brede beschikbaarheid, ondanks de problemen in verband met de COVID-19 pandemie. De 2.0 EcoBlue-motor zelf heeft gebreken zoals gevoelige distributieriemen en problemen met injectoren. Eigenaars van de vroegere Transit Custom betreuren ook het gebrek aan duurzaamheid van de carrosserie, die al na vijf jaar begint te roesten. Zal de gloednieuwe Ford Transit Custom in 2023 het in dit opzicht beter doen? Idealiter wel!

Basisfeiten over de Transit Custom 2023

De nieuwe Transit Custom moet elektrisch zijn, gebruik maken van hedendaagse technologie en de mogelijkheden van de bedrijfswagen verbeteren. De Custom 2023 is niet alleen een transporteerbare powerbank voor elektrisch gereedschap, maar wordt ook geadverteerd met geavanceerde software die milieuvriendelijk en efficiënt is. Via een specifiek stopcontact in de bestelwagen konden technici die het nieuwe model kochten of liefhebbers van caravans elektrische apparaten opladen en van stroom voorzien. Bovendien zou het stopcontact niet bedoeld zijn voor een sigarettenaansteker!

Pro Power Onboard is de naam van de technologie, die al is toegepast in Amerikaanse Ford F-150's in de uitvoeringen 2,0kW, 2,4kW, 7,2kW en 9,6kW. Een 360-graden videosysteem met actieve parkeerhulp zal in 2023 beschikbaar zijn op de Transit Custom. Het voertuig heeft een sleutelloze slotbediening toegankelijk. De stuurkolom kan worden versteld zodat deze, wanneer het voertuig stilstaat, als tafel kan worden gebruikt. Het voertuig zal naar verwachting ook worden aangeboden in een Trail-versie, die herkenbaar is aan de grille die op een treinspoor lijkt.
Ford Transit Custom Trail

Transit Custom 2023 2.0 EcoBlue

- In totaal zijn er vier motoropties: 110, 136, 150 en 170 pk.
- Een automatische versnellingsbak met acht versnellingen of een handgeschakelde zesversnellingsbak.
- Versies in FWD, RWD en AWD (alleen met automatische transmissie).
- Een mechanisch sperdifferentieel zal aanwezig zijn in de handgeschakelde variant.
- Tot 2 ton is het maximale gewicht voor getrokken aanhangwagens.

nieuwste hybride Ford Transit Custom

- 2,5 liter benzinemotor.
- Een 11,8 kWh accu die via een stopcontact wordt opgeladen.
- 32 g Co2/km uitstoot.
- Het rijbereik alleen elektrisch is 57 kilometer.
- Tot 2 ton is het maximale gewicht voor getrokken aanhangers.

Ford E-Transit Custom 2023

- Een elektrische motor met een bereik tot 380 km.
- Twee verschillende vermogensniveaus, 100kW en 160kW.
- On-board opladen van 11kW.
Het Pro-Power Onboard System.
- Koplampen en een LED-strip samengevoegd.

De 2023 Ford E-Transit Custom is het eerste elektrische voertuig dat het interieur verwarmt en koelt met een EVI lucht-water warmtepomp. One-Pedal Drive, waarmee bestuurders met slechts één pedaal kunnen accelereren en stoppen, wordt ook verwacht voor de elektrische Transit Custom. Busonderdelen zijn verkrijgbaar in onze webwinkel.

Interieur van de Ford Transit Custom 2023


Ford Transit Custom 2023 steering wheelFord Transit Custom 2023 button

Ford Transit Custom 2023 table

Prijs van de nieuwe Transit Custom 2023

110 pk, handgeschakelde versnellingsbak, Transit Custom 2023 L1H1: 31.670 €
Nieuwe Transit Custom L1H1 136 pk, handgeschakeld: 32.710€
136 pk, 8-traps automaat, Transit Custom 2023 L1H1; € 34.510
38.170€ voor Transit Custom 2023 Limited
110 pk Ford Transit Custom 2023 L1H2: 33.470 euro

De vanafprijs in Zwitserland wordt verwacht op 41.350 CHF. Anderzijds zijn de prijzen in Polen en andere landen gebaseerd op individuele gesprekken met Ford-dealers. Belangrijk is ook dat de prijslijst alleen geldt voor het model met de 2.0 EcoBlue-dieselmotor. De kosten van de elektrische en hybride modellen zijn op dit moment nog niet bekend, maar de eerste details zouden binnenkort boven water moeten komen. Houd er rekening mee dat onze website Ford Transit onderdelen heeft.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe