Your browser does not support JavaScript!


Time is de belangrijkste vijand van je Ford Transit!

Dagelijks onderhoud verlengt de levensduur van de auto. Maar wat als enigszins dit aspect verwaarloosd, of veel tijd is verstreken sinds de laatste inspectie? Wees niet verbaasd - zorgen voor veiligheid en comfort, het controleren van de huidige toestand van uw auto. Waar moet ik beginnen?

MOTOROLIE


MOTOROLIE

Motorolie is een belangrijk element in de goede werking van de aandrijving. Het is wrijving tussen de aangesloten componenten en koeling eigenschappen verminderen. Met het verstrijken van de tijd - motorolie begint de eigenschappen verliezen. Wordt onderworpen aan de temperatuur verandert, vallen vuil en metaalsplinters van de slijtage onderdelen.

Wanneer u het nodig om de olie te veranderen?
Ervaring toont golfvormen van 10 000 20 000 km (afhankelijk van de olie).
Tijdens het verversen van de olie, moeten we ook investeren in een nieuwe oliefilter.

Distributieriem


Het veranderen van de distributieriem is een functie die wacht - vroeg of laat - bijna iedere auto-eigenaar met een interne verbrandingsmotor. Vervanging van de timing moet ook na het kopen van een gebruikte auto worden uitgevoerd - denk niet dat de verkoper ervoor te zorgen dat hij het deed een maand geleden.

REMBLOKKEN


REMBLOKKEN

Het is moeilijk om precies te bepalen wat veel kilometers van de remblokken moet vervangen. Veel hangt af van hoe de auto wordt gebruikt. Als er geen symptomen - veranderen elke 30 000 - 50 000 km, kan de remschijven worden genoemd als de tweede vervangende blokken.

LUCHTFILTER

Een verstopt luchtfilter kan het brandstofverbruik en vermogensverlies te verhogen. Verwaarlozen dit element kan een negatief effect op de motor cilinders en zuigers.
De veiligste manier is het elke 15 000 km of elk jaar vervangen. Deze operatie kan worden aangesloten op de vervanging van olie en oliefilter. Het filter verstopt snel als je vooral rijden rond de stad en plaatsen met een hoge stof.

BRANDSTOFFILTER

BRANDSTOFFILTER

Het doel is om de brandstof te reinigen. Diesel is gevaarlijker dan benzine als gevolg van ontwerp-oplossingen - hoge druk injectie-apparatuur. Meestal in power systems vonkontstekingsmotoren alleen worden gebruikt gaas beschermende filters en kleine papieren filters bedraad. Het is gekenmerkt door een relatief hoge duurzaamheid. Adequaatheid van het schoonmaken van de brandstof afhankelijk van de papiersoort. Vervang op de cursus beetwen 15 000-50 000 km.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen: