Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Custom Nugget 2024: De nieuwste iconische camper

Caravanning beleeft een heropleving en Ford blijft niet achter. De onlangs uitgebrachte Ford Transit Custom Nugget 2024 laat indrukwekkende verbeteringen zien die een diepere duik waard zijn. Deze editie van de camper toont de toewijding van Ford om eeuwenoude uitmuntendheid te combineren met de huidige trends. Dit artikel biedt inzicht in wat hem onderscheidt van de rest van de markt.

Ontwerp en aandrijfmechanisme

De nieuwste Transit Custom Nugget behoudt het ontwerp van het basismodel, maar introduceert wijzigingen zoals een dakoverstek en een zijluifel. Het motorenaanbod is uitgebreid: een 170 pk sterke 2.0 EcoBlue turbodiesel gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie voor dieselliefhebbers, en een 232 pk plug-in hybride die zijn technologie ontleent aan de Ford Kuga voor milieubewuste bestuurders.
Ford Nugget 2024

Binnenin de Custom Nugget 2024

Het hart van de Ford Transit Custom Nugget 2024 is het interieur. Moderne accenten zijn onder andere een volledig digitaal dashboard en een 13-inch touchscreen dat is geïntegreerd met Ford SYNC 4-software voor cloudgebaseerde navigatie en draadloze telefoonverbindingen. De bestuurdersruimte is ergonomisch ontworpen, met draaibare voorstoelen en een vlakke vloer. De keuken heeft een L-vorm voor 20% meer aanrechtruimte en een nieuwere koelkast. Andere verfijningen zijn soft-close deuren en intrekbare kastgrepen.
The interior of the Transit Custom Nugget 2024

Geavanceerde technische functies

Een 7 inch touchscreen beheert de meeste functies van de camper, van het regelen van de temperatuur tot het controleren van het water- en accuniveau. De camper is ook uitgerust met innovatieve LED-verlichting en een zonnepaneel op het dak, dat overtollige energie levert voor alle systemen aan boord.

Inpakken van de Custom Nugget 2024

De Transit Custom Nugget 2024 combineert moderne technologie met essentiële camperfuncties en is gebouwd op een vertrouwde basis met een unieke achterwielophanging. Met een prijs van €76.500 in Duitsland wil hij de camperstandaarden opnieuw definiëren. Zijn toekomst in het domineren van de wegen moet nog blijken. Voor onderdelen voor bestelwagens en campers kun je terecht in onze online winkel.
Ford Nugget 2024

De wortels van de Ford Nugget achterhalen

Het verhaal van de Ford Nugget begint in 1986 met de samenwerking tussen Ford en het gerenommeerde campermerk Westfalia. Westfalia staat al meer dan een halve eeuw bekend als trendsetter op het gebied van campers en heeft iconen als de James Cook en de Joker geproduceerd, gebaseerd op Ford- of Daimler-frames, die staan voor topkwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. De erfenis van Westfalia begon in 1844 met de smederij van Johann Bernhard Knöbel. Maar de game-changer ontstond in de jaren 1950 toen Westfalia op verzoek van een speciale klant de "Camping Box" ontwierp, waardoor een standaard VW-busje in een camper veranderde en de wens van veel reizigers werd. Ga voor authentieke Ford-onderdelen naar onze online winkel.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen: