Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Ghia Bus - Vintage Model

De Ford Transit Ghia belicht een minder bekende kant van het automobiele erfgoed van Ford. In de wereld van bedrijfsvoertuigen, waar functionaliteit meestal voorrang heeft op luxe, doorbrak de Ford Transit Ghia de conventies door bruikbaarheid te combineren met uitzonderlijk comfort. Dit vergeten model, ondanks zijn korte levensduur, verdient erkenning. Vooral omdat originele Ford-onderdelen voor de Ghia-versie uiterst zeldzaam en ware schatten zijn, echte parels in de wereld van auto-onderdelen.

Wat betekent Ford Ghia?

Ghia verwijst naar een speciale, luxueuze uitrustingsvariant die bij bepaalde Ford-modellen wordt aangeboden. Deze samenwerking begon in de jaren '50 en '60 toen Ford samenwerkte met een Italiaans bedrijf dat carrosserieën ontwierp, om bijzonder goed uitgeruste versies van zijn modellen te creëren. In de Ford Transit Ghia betekent de Ghia-aanduiding kenmerken zoals lederen zetels, airconditioning en elektrisch bedienbare ramen, wat het een van de meest luxueuze bedrijfsvoertuigen op de markt maakte. Dit alles dankzij unieke Transit-onderdelen.
Ford Transit FT100 Ghia

Voorbeelden van Ghia-modellen

Onder de Ford-modellen die het Ghia-label dragen, vinden we voertuigen zoals de Ford Fiesta GHIA 5D uit 1991, uitgerust met een 1.4L motor en automatische transmissie, en de Ford Granada 2.9i Ghia uit 1987. Beide modellen belichamen de Ghia-filosofie door het aanbieden van hoogwaardige afwerkingen, luxueuze materialen en geavanceerde technologische oplossingen voor optimaal comfort. De Ghia-lijn in Ford-modellen staat synoniem voor luxe en exclusiviteit, wat zichtbaar is bij het analyseren van de uitrusting van specifieke modellen uit deze serie. Ondertussen biedt het bedrijf Trateo premium veren voor de Ford Transit van 1978-1985. Maar laten we terugkeren naar de Ghia-voertuigen...

Ford Fiesta Ghia

De Ford Fiesta GHIA 5D van 1991 blinkt niet alleen uit met zijn geavanceerde 1.4L motor en automatische transmissie, maar biedt ook tal van verbeteringen die het comfort en de esthetiek van het rijden verhogen. Het interieur van dit model is afgewerkt met hoogwaardige lederen stoelen, en het comfort van de passagiers wordt verhoogd door elektrisch bedienbare ramen en een geavanceerd airconditioningsysteem. Aan de buitenkant onderscheidt de Fiesta GHIA zich met elegante chromen details en speciale lichtmetalen velgen, die haar unieke karakter benadrukken.

Ford Granada Ghia

De Ford Granada 2.9i Ghia uit 1987 neemt een nog verfijndere benadering van luxe. Dit model was uitgerust met een krachtige 2.9-liter motor, wat in combinatie met een rijkelijk uitgerust interieur het tot een van de vlaggenschipmodellen van Ford maakte in die tijd. De Granada Ghia bood niet alleen lederen bekleding en elektrische stoelverstelling, maar ook geavanceerde audiosystemen en een optioneel elektrisch schuifdak, wat het rijplezier verder verhoogde. Veiligheid was ook op een hoog niveau dankzij het geavanceerde ABS-systeem, een zeldzaamheid in auto's uit die periode.
Ford Transit Ghia Brochure

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Een luxueus bedrijfsvoertuig

De Ford Transit MK2 Ghia Bus is een ware zeldzaamheid onder de bedrijfsvoertuigen. Geproduceerd tussen 1983 en 1986, bood het niet alleen een ruim interieur voor negen passagiers, maar ook diverse verbeteringen die het rijcomfort verhoogden: van speciale carrosseriekleuren, halogeen koplampen in de grille, tot verlichting in het beenruimte van het passagierscompartiment. Bovendien waren er motoropties beschikbaar zoals een 2.0 liter benzine en een 2.4 liter diesel, wat het een bijzonder flexibele keuze maakte voor veeleisende gebruikers. We spreken hier over de onsterfelijke Ford-motoren uit de jaren '80! Onderdelen voor de Ford Transit MK2 zijn beschikbaar in onze online winkel.

Samenvatting: Een kort overzicht van de Ford Transit Ghia

De Ford Transit Ghia, als vertegenwoordiger van de exclusieve Ghia-uitrustingslijn, vormt een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Ford, waaruit blijkt hoe luxe elementen zelfs een plaats kunnen vinden in bedrijfsvoertuigen. Hoewel Ford tegenwoordig geen Ghia-versie meer aanbiedt in zijn nieuwe modellen, blijft de erfenis van deze lijn voortleven dankzij bedrijven zoals MS-RT, Carlex Design, of Xclusive. Deze bedrijven zetten de traditie voort van het aanpassen van Ford's bedrijfsvoertuigen door ze te voorzien van luxe en exclusiviteit.

FAQ: Transit Ghia

Is de Ford Transit Ghia beschikbaar op de tweedehandsmarkt?

De Ford Transit Ghia is zeldzaam op de tweedehandsmarkt vanwege zijn exclusiviteit en korte productieperiode.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de standaard Ford Transit en de Ghia-versie?

De Ghia-versie onderscheidt zich van de standaard Transit door toevoegingen zoals luxueuze interieurafwerkingen en betere uitrusting.

Is het de moeite waard om te investeren in de aankoop van een Ford Transit Ghia?

Investeren in een Ford Transit Ghia kan waardevol zijn voor verzamelaars en liefhebbers van unieke bedrijfsvoertuigen.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen:

 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe