Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - een icoon van elektrificatie

De Ford Transit is ongetwijfeld een van de meest iconische modellen in de geschiedenis van de auto-industrie. Sinds zijn introductie in 1965 is de Transit uitgegroeid tot een symbool van betrouwbaarheid en veelzijdigheid in de sector van bedrijfsvoertuigen. Het is echter niet alleen de functionaliteit die dit model onderscheidt. Ford maakte gebruik van zijn ervaring in de motorsport om een buitengewone versie van dit voertuig te creëren - de Ford Transit SuperVan. Het verhaal van dit demonstratiemodel begon in 1972, meer details hierover kunt u hier vinden: Ford Transit SuperVan. De tijd staat echter niet stil. In de loop der jaren heeft de Ford Transit een aanzienlijke evolutie ondergaan en de SuperVan-modellen hebben soortgelijke ontwikkelingen doorgemaakt. De nieuwste editie - Transit SuperVan 4.2, combineert technologische innovaties met immense kracht.

Historisch overzicht van de Ford Transit SuperVan

De eerste generatie van de Ford Transit SuperVan werd onthuld op het Brands Hatch racecircuit in 1972. De kern van deze unieke machine was een vijf-liter V8-motor van de Ford GT40, die niet alleen een recordtopsnelheid van ongeveer 240 km/u bood, maar ook een acceleratie van nul naar 100 km/u in slechts 7 seconden mogelijk maakte. De SuperVan verwierf snel bekendheid dankzij zijn verbazingwekkende capaciteiten en sportieve uiterlijk, met uitgebreide Ford Transit wielkasten en brede banden.

In de daaropvolgende decennia bleef Ford het SuperVan-concept voortdurend ontwikkelen, waarbij nieuwe technologieën en verbeteringen werden geïntroduceerd. Een belangrijke doorbraak kwam in 2022 toen de Ford Pro Electric SuperVan 4 werd gepresenteerd op het Goodwood Festival of Speed. Dit voertuig, uitgerust met vier elektromotoren en een 50 kWh batterij, bood ongekende prestaties – een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan twee seconden, dankzij een enorme kracht van ongeveer 2000 pk.

Introductie en specificaties van de Transit SuperVan 4.2

De Ford Transit SuperVan 4.2, de nieuwste iteratie van dit elektrische monster, debuteerde in 2023 tijdens de 101e editie van de Pikes Peak-race. Deze versie was nog geavanceerder – het aantal motoren werd teruggebracht tot drie, wat in combinatie met nieuwe lithium-polymeerbatterijen van STARD het vermogen verhoogde tot 1400 pk. De SuperVan 4.2 kenmerkte zich ook door een gewijzigde carrosserie, ontwikkeld op basis van de nieuwste E-Transit Custom. Een gewichtsvermindering van 400 kg en aerodynamische verbeteringen, zoals een enorme achterspoiler en een nieuwe voorsplitter, verhoogden de neerwaartse kracht tot twee ton bij een snelheid van 240 km/u. Vergeet niet dat u onderdelen voor de Ford Transit kunt vinden in onze online winkel.

Avonturen van de SuperVan in de autosport

De SuperVan 4.2 maakte zijn debuut bij de Pikes Peak International Hill Climb 2023 en toonde niet alleen de innovatie van Ford, maar ook zijn dominantie in de Pikes Peak Open-klasse, waar het voertuig, bestuurd door Romain Dumas, de eerste plaats behaalde. Minder dan twee weken later nam de SuperVan 4.2 deel aan de Thrifty Bathurst 500 op Mount Panorama en vestigde ronderecords voor gesloten voertuigen, elektrische voertuigen en bedrijfsvoertuigen. Deze prestaties benadrukken niet alleen de technologische vooruitgang van Ford, maar ook de toekomstige richting van de ontwikkeling van elektrische voertuigen en hun verborgen potentieel.


De toekomst van de auto-industrie met de SuperVan 4.2

De Ford Transit SuperVan 4.2 zet niet alleen het erfgoed van zijn voorgangers voort, maar baant ook nieuwe wegen in de elektrificatie van sport- en bedrijfsvoertuigen. Zijn deelname aan races en de records die hij heeft gevestigd, tonen de capaciteiten van elektromotoren en wijzen op de toekomstige richting van autoprojecten – meer kracht, verbeterde efficiëntie en verminderde milieubelasting. Is dit de toekomst van de auto-industrie? Zullen elektrische bestelwagens de markt voor bedrijfsvoertuigen domineren? Zorg ervoor dat u onderdelen voor bedrijfsvoertuigen bekijkt in onze online winkel.

Conclusie: Moderne Ford

De Transit SuperVan 4.2 illustreert Fords vastberadenheid om pionierend gebruik te maken van elektrische technologie in voertuigen met hoge prestaties. De baanbrekende prestaties van dit model bij prestigieuze evenementen zoals Pikes Peak en Bathurst verhogen niet alleen de merkwaarde, maar inspireren ook de hele auto-industrie tot verdere innovatie. Dit alles maakt de Ford Transit SuperVan 4.2 een waardige vertegenwoordiger van een elektrisch monster dat het gezicht van de auto-industrie verandert. Net als de Trateo-onderdelen die in ons assortiment beschikbaar zijn!

- Kracht en innovatie: De Transit SuperVan 4.2 biedt 1400 pk dankzij drie elektromotoren, waardoor het een van de krachtigste elektrische voertuigen in zijn klasse is.
- Aerodynamica en design: Het gewijzigde chassis, de enorme achtervleugel en de voorsplitter verhogen de neerwaartse kracht tot twee ton bij een snelheid van 240 km/u, wat zorgt voor maximale grip in bochten.
- Records en evenementen: De SuperVan 4.2 domineerde niet alleen de Pikes Peak-race, maar vestigde ook records op het Mount Panorama-circuit, wat zijn superioriteit in de categorie elektrische en bedrijfsvoertuigen aantoont.
- De toekomst van de auto-industrie: De succesvolle prestaties van de SuperVan 4.2 benadrukken het groeiende belang van elektrische technologie in de autosport en kondigen een nieuw tijdperk aan in de auto-industrie, gericht op innovatie, efficiëntie en duurzame ontwikkeling.

Wist je dat ... ?

Onze andere blog artikelen: