Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Geschiedenis

Ford Transit - een bedrijfsvoertuig geproduceerd sinds 1953 en behorend tot de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) -klasse. Ford Transit is verkrijgbaar in veel verschillende versies van de carrosseriestijl, de meest populaire daarvan is de bestelwagen en de passagier bestelwagen later Tourneo genoemd. Ford Transit is de derde best verkochte bestelwagen ter wereld. Voorlopig zijn er meer dan 8.000.000 Ford Transit-bestelwagens geproduceerd en verkocht.

De eerste generatie Ford Transit heette Ford Taunus Transit en werd aanvankelijk alleen aangeboden in West-Europa en Australië. Aan het einde van de 20e eeuw werden de Ford Transit-bestelwagens echter bijna over de hele wereld verkocht, behalve Noord-Amerika. Ford Transit begon zijn expansie in de Noord-Amerikaanse markt in 2013, met de oprichting van de achtste generatie van deze bestelwagen. Officieel heeft Ford Transit in 2015 de Ford E-serie vervangen.

Ford Transit is al meer dan veertig jaar het best verkochte bedrijfsvoertuig in Europa. Na de introductie van het nieuwe model op de markt bleek de Amerikaanse Ford Transit al snel het best verkochte bedrijfsvoertuig in de Verenigde Staten. In de VS heeft Ford Transit 57 procent van Ford in de markt voor bedrijfsvoertuigen. Ford Transit onderdelen worden vervaardigd in Turkije, China en zelfs Polen.

Ford Transit is ook meerdere keren winnaar van de Van van het Jaar (2001, 2007) en won in zijn kleinere versies van de Transit Custom en Transit Connect ook de titel van Van van het Jaar in 2013 en 2014.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)


Geschiedenis van Ford Transit - selecteer een model


Taunus Transit Transit MK1 Transit MK2 Transit MK3 Transit MK4 Transit MK5 Transit MK6 Transit MK7 Transit MK8 Transit MK9


Lees volgende Ford Taunus ->
 
Gebruik trefwoorden om het artikel te vinden.
Geavanceerd zoeken
Transit Center in Europe