Your browser does not support JavaScript!

Transit Center <br/> History

Transit Center
History

1996

VOOR PASSIE EN VOOR LIEFDE

De oprichting van Transit Center hangt nauw samen met een enorme passie voor motorisering en een grote liefde van twee mensen. Deze twee redenen hebben ertoe geleid dat eind 1996 na ons huwelijk het bedrijf opgericht wordt. In het begin heet het PHU “BIMERA” en het is de eerste stap op de lange weg die wij tot op de dag van vandaag nog altijd afleggen…

Marcin Wicik

Het begin was moeilijk, we zijn praktisch vanaf nul begonnen. Het eerste geld dat in Groot-Brittannië wordt verdiend en geleend van de familie wordt geïnvesteerd in een perceel in Pędzew. Na verloop van tijd worden er tijdelijke tinnen garages en een houten kantoor gebouwd. Zo begon ons avontuur!

Transit Center 1996
Ford Transit MK5 Transit Center History

1997 - 2004

Constant reizen
voor onderdelen

Wij veranderen de naam in Transit Center. Sindsdien handelen we alleen nog maar in onderdelen voor Ford Transit. Deze periode betekende constante reizen naar Groot-Brittannië op zoek naar tweedehandse onderdelen. Tijdens de reis werden we altijd vergezeld door Ford Transit MK5, wat ons grootste sentiment in ons hart opleverde. De Transit heeft ons altijd gelukkig thuisgebracht!

2000

Immense invoer
van onderedelen

Naast onze eigen Transit-expedities beginnen wij op een grotere schaal onderdelen te importeren. Het bedrijf ontvangt vrachtwagens vol met onderdelen en de eerste containers komen in de haven aan.

Constant reizen voor onderdelen Transit Center
Bouw van een magazijnhal  Transit Center

2001

Eerste grotere investering,
bouw van een magazijnhal

Onze eerste belangrijke investering, d.w.z. de bouw van een magazijnhal. Het project vereiste de hulp van de buren en drie maanden dagelijks werk. Als gevolg hiervan werd de eerste magazijnhal voor tweedehandse onderdelen en een werkplaats voor technische ondersteuning van bestel- en racewagens gebouwd. Dit was de jaar waarin wij begonnen zijn met de bouw van de eerste racewagens!

2003

Opzet van de eerste website

Weer een grote stap vooruit. De eerste website van Transit Center wordt opgezet en het assortiment wordt uitgebreid met nieuwe onderdelen. Het bezoek aan de VS, belang voor online handel, bereidheid tot ontwikkeling en samenwerking met Jakub Nita #Qba eindigt met de opzet van de eerste website en het plaatsen van de eerste website op het internet, onder het adres www.transitcenter.pl..

Opzet www.transitcenter.uk
Transit Center Motorsport wint het RallyCross-kampioenschap

2007

Transit Center Motorsport wint
het RallyCross-kampioenschap

Transit Center bedrijf is altijd sterk verbonden geweest met de autosport, namelijk met rallycross. De samenwerking met veel bedrijven op dit gebied resulteerde in het winnen door het Transit Center team van het Poolse Rallycross Kampioenschap 2007. De winnende auto van de hoogste klasse was Ford Focus!

2009

OPDRICHTING VAN DE EERSTE ONLINE WINKEL
IN HET POOLS

De eerste Poolse online winkel met nieuwe onderdelen voor Ford Transit wordt opgezet. Al aan het begin van de online handel had onze winkel een breed assortiment aan nieuwe onderdelen. Na enkele maanden begonnen de eerste bestellingen uit het buitenland te verschijnen.

EERSTE ONLINE Winkel Transit Center

2011

BOUW VAN EEN DRIFTBUS
OP BASIS VAN FORD TRANSIT

Het concept voor de bouw van's werelds eerste bestelmotorsportwagen werd in 2010 in het hoofd van Marcin Wicik Het oorspronkelijke idee was om de eerste Ford Transit voor Rallycross te bouwen. Uiteindelijk werd het voertuig, dankzijde samenwerking met Polody Performance, aangepast voor het driften.

Drift Bus Transit Center

2012

UITBREIDING VAN ONS BEDRIJFSTERREIN
MET HET AANGRENZENDE PERCEEL

Dankzij de aankoop van het aangrenzende perceel met kantoorgebouwen breidt Transit Center zijn oppervlakte uit en creëert het mogelijkheden voor de ontwikkeling van de faciliteiten in de komende jaren.

UITBREIDING VAN ONS BEDRIJFSTERREIN Transit Center

2013

OPZET VAN DE EERSTE BUITENLANDSE WINKEL
IN HET ENGELS

De reizen in Europa in verband met autosport en contacten met lokale zakenmensen verhogen onze lust voor verdere ontwikkeling. Zo hebben wij de eerste Engelstalige winkel www.transitcenter.uk opgezet, gericht op de verkoop in het buitenland. Dit is het begin van onze uitbreiding naar de Europese markten!

2014

UITBREIDING VAN KANTOORGEBOUWEN
UITBREIDING NAAR DE WESTERSE MARKTEN (FRANKRIJK, ITALIË, DUITSLAND)

Wij richten ons op ontwikkeling! Wij hebben een online winkels geopend in de volgende langen, waaronder Duitsland, Italië en Frankrijk. Op het aangekochte perceel breiden wij onze kantoorgebouwen uit en creëren we een moderne basis voor de klantenservice en IT-afdeling in Transit Center. Het grote aanbod leidde tot de overname van het bedrijf Titan Parts, dat zich bezighoudt met de distributie en verkoop van onderdelen voor bestelauto's.

UITBREIDING VAN KANTOORGEBOUWEN
Transit Center MAGAZIJN

2015

BOUW VAN EEN NIEUW MAGAZIJN
TENT HAL

De systematische implementatie van de gestelde doelen leidde tot de vraag naar de bouw van een nieuw magazijn. Na de ruiming van de ruimte in het oude gedeelte van het bedrijf, bouwen we het grootste gebouw op het gehele bedrijfsterrein van Transit Center, namelijk een nieuw magazijnhal. Deze investering geeft ons voldoende opslagruimte tot 2022!

2015 - 2018

VOLGENDE ONLINE WINKELS
IN TOTAAL 22 LANDEN

Wij hebben onze IT-afdeling uitgebreid, een aparte groep opgericht die zich bezighoudt met reclame, sociale media van onze winkel en het beheren van een bedrijfsblog. Wij hebben een professionele fotostudio gebouwd om klanten een betrouwbare en professionele voorbeschouwing van de online gekochte producten te bieden. Wij hebben onze winkel in de volgende talen vertaald - hierdoor zijn wij eind 2018 aanwezig in 22 Europese landen!!

Transit Center VOLGENDE ONLINE WINKELS
Fusie met Transland

2019

Verdere activiteiten op het netwerk
Fusie

In 2019 nam het bedrijf Transit Center een van de grootste bedrijven in Polen over, gespecialiseerd in de verkoop van reserveonderdelen voor Ford Transit-bestelwagens. De fusie met Transland uit Leszno versterkte de sterke positie van ons bedrijf op de binnenlandse markt. Het aantal Transit-onderdelen in ons magazijn groeide parallel met de verbetering van het imago van het bedrijf in het netwerk. Hoofddoel was positie in Google en verbetering van de communicatie met klanten in sociale media. Het Facebook-profiel overschreed 10.000 likes, terwijl we in de Britse winkel communicatie via de Messenger-app hebben geïntroduceerd.2020

Sportief succes en partnerschappen

Als sponsorteam van Wicik Motorsport wonnen we het Poolse vice-kampioenschap rallycross. De 600 pk sterke Focus RX met het Transit Center-logo deed met succes mee op Europese circuits. We gingen zakelijke partnerschappen aan met Trateo en NGK, wat een positieve invloed had op de kwaliteit van de aangeboden producten.


De successen van Transit Center MotorsportEcologie in het Transit Center

2021

Richting: Ecologie

We hebben speciale procedures ingevoerd in overeenstemming met de Finse normen om het afval te verminderen dat ontstaat bij het verpakken en verzenden van onderdelen. Pakketvullingen worden gemaakt van gebruikt gerecycled papier, het plakband dat wordt gebruikt om onderdelen te verpakken is gerecycled en reclamefolders zijn gebaseerd op natuurlijke materialen.


2022

Nieuw hoofdstuk in de TC-geschiedenis

We hebben onderdelen voor bestelwagens van verschillende fabrikanten in ons assortiment opgenomen. Het jaar 2022 bracht enorme geopolitieke veranderingen die de internationale verkoop en de e-commerce industrie beïnvloedden. We pasten onze winkel en bedrijfsstrategie aan de dynamisch veranderende markt aan, waarbij we kwaliteit voorop stelden.

Busonderdelen in het Transit Center

Ceo Transit Center

Monika Morzyńska-Wicik

CEO

Een hedendaagse Wonder Woman, of hoe ontwikkel je een bedrijf met drie kinderen? Een bedrijf in de auto-industrie, zoals ongetwijfeld Transit Center is, is een groot deel van mijn leven. Ik heb er veel tijd, inzet en passie aan besteed. Hoewel ik geen achtergrond heb in de autotechniek (omdat ik ben afgestudeerd in de economie), ben ik waarschijnlijk de enige vrouw ter wereld die alle onderdelen voor Ford Transit in een kleine teen heeft.

Gedurende 20 jaar heb ik alle mogelijke problemen, storingen en defecten geleerd die zich in de Transits kunnen voordoen. Een groot deel bestelwagens was door enkele telefonische tips op wonderbaarlijke wijze genezen. Maar het is niet alleen het werk dat mensen doet leven! Ik ben een gewone moeder van drie geweldige kinderen. Ik hou van lichaamsbeweging - van fitnesslessen, van zumba tot Pilates. Het recept voor succes? Het bereiken van doelen, een geweldige familie, het streven naar perfectie.

Monika Morzyńska-Wicik

Transit Center in Europe